Vissza a kezdőlapra

A CO2 kibocsátás, és ebből kifolyólag a globális felmelegedés komoly hatással van a környezetre, illetve az emberek életminőségére. Az energiafogyasztás növekedése jelentősen hozzájárul a globális felmelegedéshez, ezért fontos, hogy a fogyasztókat a környezettudatos életmód felé tereljük.

A köztudatban egyre inkább terjed, hogy a távfűtés és a kapcsolt hőtermelés tulajdonképpen kiváló példák a Föld energiaforrásainak környezettudatos felhasználására. Mivel ezek a technikák hulladékhő és biomassza felhasználásán alapulnak, jóval kevésbé függnek a fosszilis tüzelőanyagoktól, és ebből kifolyólag csökkentik a CO2 - kibocsájtást.

A hőfogyasztásmérő-kereskedelem részeseiként mindez a mi felelősségünk is. Mindig szem előtt kell tartanunk, hogy a végfelhasználót a környezetkímélő megoldás választására bíztassuk. Az általunk képviselt - a fejlett távfűtési kultúrával rendelkező Dániában bejegyzett - Kamstrup A/S olyan termékek kifejlesztését célozta meg, melyek az energiatermelők és szolgáltatók, a végfelhasználó energiafogyasztók igényeit és fenti elvárásait egyaránt messzemenőkig kielégítik.

CSR sokszor halljuk manapság ezt az angol betűszót (Corporate Social Responsibility = a vállalat társadalmi felelősségvállalása). A Comptech Kft. (a méltán népszerű dán Kamstrup MULTICAL hőfogyasztásmérőinek magyarországi forgalmazója) munkatársai úgy döntöttek, hogy az előző évek gyakorlatának megfelelően az év végén szokásos cégajándékra fordítandó összeget az Állatkerti Alapítvány javára www.allatkertialapitvany.hu fizeti be. Ezzel az ajándékkal cégünk kifejezi elkötelezettségét a környezet- és természetvédelem, illetve a társadalmi felelősségvállalás (CSR) iránt, ugyanakkor egy különleges kapcsolattal, az egy évre szóló "Állatkerti Nevelőszülő" címmel lepjük meg partnereinket.  

 


A társas prérikutya, más néven feketefarkú prérikutya (Cynomys ludovicianus) a rágcsálók rendjébe, ezen belül a mókusfélék családjába tartozó, a préri talajában kialakított kolóniákban élő észak-amerikai állat.

A társas prérikutya, mint magyar neve is mutatja, társaságkedvelő élőlény. Hatalmas, szövevényes, folyton bővített föld alatti kolóniákban él, ahol élete nagy részét éli. A járatrendszerből számos kürtő nyílik a külvilágba: kijáratok, menekülőútvonalak és szellőzőnyílások. Erre a ragadozók elkerülése miatt van nagy szükség, hiszen a nyílt pusztaság nem sok védelmet kínál a hasonlóan kistermetű, védtelen állatok számára.

Forrás:  Wikipédia, Állatkert honlapja.