Az 1946-ban alapított dán Kamstrup a világ vezető energiafogyasztás-mérő gyártója. A Kamstrup 1991 óta foglalkozik ultrahangos energiafogyasztás-mérők fejlesztésével illetve gyártásával, és ez a technológia kifejezetten pontosnak és megbízhatónak bizonyult. Minden kutatás és fejlesztés, illetve gyártás helyszíne a Kamstrup skanderborgi székhelye.
A Kamstrup a 2008–2009-es gazdasági világválságot gyorsan kiheverte és azóta is folyamatosan növekszik. A 47 millió € törzstőke mellett a 2014 évi profit már 35,2 millió € volt. A helyesen megválasztott K/F stratégia sikeréről és a 2014 év eredményeiről a Kamstrup honlapján olvashat többet az alábbi linken
.
 

A Comptech Kft. 1991 óta képviseli Magyarországon a KAMSTRUP A/S-t..

Kapcsolatunk a Kamstrup A/S céggel 1991-től datálódik. Abban az évben tartotta az UNICHAL 25. kongresszusát Budapesten és itt alakítottuk ki az azóta is eredményes üzleti kapcsolatunkat. (1995-ben a UNICHAL a nevét EUROHEAT & POWER-re változtatta) A sikeres tízéves kapcsolatunkról emlékéremmel emlékeztünk meg. (Tervezte és verte Szabó Géza ötvösmester, ÉREMVERDE®, Szeged)


A Comptech Kft. elődje a ’80-as évek végén alapított a Comptech Számítástechnikai Polgár Jogi Társaság (Pjt). Az 1985-86-os években felmerült az igény hogy  kutatást kellene végezni arról, hogyan alakul a távfűtéses épületekben az idő függvényében a használati meleg víz fogyasztás és az energia felhasználás Budapesten és a vidéki nagyvárosokban. De mivel mérjenek? Elvállaltuk, hogy készítünk műszereket és adatgyűjtőket (ma már persze ez nem nagy ügy), de akkoriban még volt COCOM lista, így például a hosszúidejű adatgyűjtő egy telex gép volt (ezt lehetett a Postától olcsón bérelni) és a lyukszalagokat a BME Odra számítógépén dolgozták fel.  A kutatásról Prof. Dr Garbai László és Vadas Dávid szerzőpáros számolt be "A mértékadó HMV-igények alakulása 1986-2008 között" címmel a Magyar Épületgépészet LVIII. Évfolyam 2009/4. lapszámában (pp.: 28-30).

Az előbbiekből következik, hogy a Comptech Kft. munkatársai  elég jól értettek a hőfogyasztás méréséhez, így kézenfekvő volt a kapcsolatfelvétel a Kamstrup munkatársaival, akik a UNICHAL 25. kongresszusán mint kiállítók a magyarországi képviselet lehetőségét is keresték. Ennek lassan 26 éve.

 
A képen balról a második Mikael Hansen, aki jelenleg Szingapurban képviseli a Kamstrup-ot, jobboldalon pedig Macskássy Péter a Comptech ügyvezetője.


Csere László az OMH* akkori munkatársa a Mikael Hansennel a Multical® I (az első mikroprocesszoros
Kamstrup hőfogyasztásmérő) dokumentációját tanulmányozza.
* A 260/2006. (XII. 20.) Korm. Rendelet 14. § (2) bekezdése értelmében az Országos Mérésügyi Hivatal (OMH) 2007. január 1-ével megszűnt, általános jogutódja a: Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH).

A Comptech Kft. ma már kizárólag ultrahangos elven működő korszerű hőfogyasztásmérőket forgalmaz. A Kamstrup 25 éves tapasztalata bizonyítja, hogy hosszútávon az ultrahanggal működő rendszer a legmegbízhatóbb. A készülékek a utazási-idő elvén alapuló kétirányú ultrahang-technikával mérik az átfolyt vízmennyiséget a qp= 0,6 m3/h – 1000 m3/h névleges átfolyással.

 
Az első ultrahangos átfolyásmérő amely 1991-95 között volt gyártásban.